Съдът в Бостън отказа да пусне под гаранция от 2.5 милиона долара

...
Съдът в Бостън отказа да пусне под гаранция от 2.5 милиона долара
Коментари Харесай

Съдът в САЩ отказа пускане под гаранция на свързания с Кремъл бизнесмен Клюшин

Съдът в Бостън отказа да пусне под гаранция от 2.5 милиона долара обвързвания с Кремъл предприемач Владислав Клюшин, заяви " Свободна Европа ". Клюшин създаде за съветската администрация система за медиамониторинг, апетитен е като лице с достъп до секретна информация, в това число за съветската интервенция в американските избори.

Съдията одобри аргумента на обвиняването, че руснакът може да избяга, в случай че бъде освободен под гаранция.

В Съединени американски щати предприемачът е упрекнат в нелегално потребление на вътрешнофирмена информация за покупко-продажби с акции - в случай че бъде приет за отговорен, може да получи до 50 години затвор.

41-годишният Клюшин се яви на правосъдното заседание чрез видеоконферентна връзка. Той не се призна за отговорен по нито една от точките на обвиняването. Защитата му предложи руснакът да живее в влиятелен регион на Бостън за негова сметка, с електронно наблюдаване. Към съда са се обърнали с писма брачната половинка му и негови другари, които са се застъпили за него, съгласно информация на Associated Press. Съдът пренебрегва писмата им, защото те са били прекомерно идентични, а не е имало опция съдията да се свърже с създателите им.

Клюшин беше екстрадиран в Съединени американски щати от Швейцария през декември. След като беше задържан от швейцарските управляващи, предприемачът се опита да си обезпечи освобождение под гаранция в размер на към 1.5 милиона $, само че швейцарският федерален съд отхвърли да го пусне с аргумента, че това е незначителна сума за руснака.

Прокуратурата в Бостън счита, че Клюшин е част от скица за незаконни покупко-продажби с акции, по отношение на която е извършил хакерски офанзиви против компании. Благодарение на тази скица той е спечелил 82 милиона $, по данни на следствието.

Наред с Клюшин задочно са обвинени още четирима руснаци. Един от тях е бивш офицер от ГРУ и чиновник на компанията на обвинения - той е заподозрян в интервенция в американските избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР